Tutup Iklan Close Ad
Connect with us

Pelik Tapi Benar

Boleh Beli Motor Dengan Harga Sebiji Durian Ni

Published

on

Percaya atau tidak, harga durian ini dijual pada harga RP14 Juta, lebih kurang RM4000.

Durian jenis J-Queen ini dijual di sebuah pasaraya yang terletak dia Jawa Barat dan ia dikatakan dijual pada harga yang super murah.

Menerusi status plazaasia.official Instagram, pokok durian J-Queen ini sangat jarang ditemui kerana ia hanya berbuah 3  tahun sekali.

Setiap pokok, buahnya tidak melebihi 20 biji. Dan kononya, pokok durian J-Queen ini hanya ada satu di Indonesia.

Menurut Grid.ID, pemilik pokok durian J-Queen, Aka memberitahu, durian ini mempunyai rasa yang sangat unik yang menjadikan harganya sangat mahal.

Difahamkan, durian J-Queen terhasil dari perkawinan berbagai jenis durian unggul di Indonesia.

Sumber: wowmenariknya

Pelik Tapi Benar

PELIK! Sindrom Suka Minum Darah Memang Betul-Betul Wujud

Published

on

By

Kita sering dengar perihal vampire je yang suka minum darah. Kalau dalam cerita klasik melayu pun, mungkin raja bersiong. Tapi, itu pun tak pasti sama ada benda tu betul atau tak. Namun, dekat dunia ni memang wujud satu sindrom yang suka minum darah.

Sindrom ini diberi nama Renfield di mana mereka yang mengalami sindrom ini sangat obses untuk minum darah. Malah benda ini turut dikenali sebagai clinical vampirism. Hal ini wujud pada tahun 1964 selepas wujudnya dua kes psikoanalitik.

Walaupun sindrom ini tidak diiktiraf oleh Klasifikasi Penyakit Antarabangsa atau Manual Diagnostik dan Statistik Gangguan Mental, tapi banyak buku-buku dan jurnal yang bercerita akan hal ini dalam sastera psikiatri forensic. Kebanyakkan daripada mereka melaporkan obsesi ini adalah salah satu aspek kejahatan ganas luar biasa.

Sumber: art and pop culture

Continue Reading

Pelik Tapi Benar

Nyalakan Mentol Guna Kulit

Published

on

By

Abu Thahir, 9, tiba-tiba menjadi popular kerana beliau dikatakan mempunyai keupayaan untuk menyalakan lampu dengan hanya menggunakan kulit pada tubuh badannya.

Kanak-kanak ini dikatakan secara tidak sengaja menyentuh mentol LED yang dibawa oleh bapanya, Nizar Thahir yang juga seorang juruteknik. Bapanya terkejut apabila melihat mentol itu menyala.

Sejak dari itulah, mereka sekeluarga mula menyedari kemampuan yang ada pada Thahir dan bagi Nizar sendiri, dia menganggap bahawa semua itu adalah anugerah daripada Tuhan.

Namun, seorang saintis menerangkan bahawa lampu yang menyala itu disebabkan tindakbalas kandungan garam yang tinggi dalam tubuhnya. Disebabkan itu, badan Thahir bertindak sebagai konduktor sehingga dia memiliki ‘kuasa’ tersebut.

Sumber : Mirror UK

Continue Reading

Pelik Tapi Benar

Gila! Kenakan Cas Tambahan Kepada Pelanggan Dengan Ketinggian Lebih 5 Kaki 8 Inci?

Published

on

By

Kegilaan apakah ini sampai sanggup mengenakan caj tambahan kepada pelanggan yang mempunyai ketinggian lebih 5 kaki 8 inci atau rambut panjang yang mencecah tali bra?

Foto: Freepik

Screenshot Insta story yang dimuat naik di Twitter @HairAdvisorUK menarik perhatian netizen dan ramai yang mempersoalkan tindakan tak masuk akal penggaya rambut dari warga Britain itu.

Baca ni.

Bagaimanapun, @HairAdvisorUK bertindak telah memotong bahagian nama pendandan rambut tersebut melalui posting perubahan harga itu.

Sumber

Continue Reading

Pelik Tapi Benar

[Video] CCTV Rakam Aksi Monyet Rompak Kedai Emas

Published

on

By

CCTV yang diletakkan  di sebuah kedai emas telah merakam aksi seekor monyet dilihat  menyelinap masuk ke dalam kedai berkenaan dan mencuri sejumlah wang tunai.

Video berdurasi 1 minit 7 saat ini memaparkan kelibat  seorang pekerja di kedai tersebut itu cuba menghalaunya dan mendapatkan kembali wang tersebut dengan memberikan pisang.

Cubaan pekerja kedai itu bagaimanapun gagal kerana monyet lebih berjaya melarikan kira-kira USD 144 (RM585).

Bijak betul monyet ini, pilih wang berbanding pisang; yakni makanan kegemaran mereka. Siap pandai buka laci tempat letak duit lagi tu. Nak bawa duit tu pergi shopping ke apa? Hihi.

Continue Reading

Pelik Tapi Benar

[Video] Prank ‘Singa’ Lari Di Tempat Awam Buat Orang Ramai Bertempiaran Lari

Published

on

By

Memang kelakar tapi kalau kena kat diri sendiri mahu gugur jantung kami.

Continue Reading

Pelik Tapi Benar

Video Aksi Kucing Tidur ‘Mati’ Atas Piano Ini Pasti Buat Anda Terhibur

Published

on

By

Kucing memang suka tidur di tempat-tempat yang hangat. Tapi lain pula ceritanya dengan kucing ni.

Menerusi video berdurasi lebih 2 minit, menunjukkan seekor kucing kelihatan begitu selesa tidur di atas kekunci piano yang bergerak sambil seorang lelaki memainkan piano tersebut.

Tengok ni.

Comel betul!

Boleh jadi alunan piano itu membuatkan kucing tersebut tidur lagi nyenyak? LOL!

Continue Reading

Pelik Tapi Benar

Ibu Kejam Tendang Model Cilik, Gara-Gara Keletihan Untuk Sesi Photoshoot Jadi Viral

Published

on

By

Ibu kepada model cilik berusia tiga tahun dikecam selepas video dia menendang punggung anaknya jadi viral.

Difahamkan, Niu Niu ditendang ibunya kerana dia tidak mahu menjalani sesi penggambaran akibat keletihan.

Tengok ni.

Video yang dirakam secara curi-curi itu telah di muat naik di laman sosial popular di China iaitu Weibo.

Rata-rata marah dan mengecam tindakan ibu muda itu. Ibu mangsa didesak oleh netizen untuk membuat permohan maaf selepas video tersebut viral.

Undang-undang pengiklanan di China menghalang mana-mana syarikat dari menggunakan perkhidmatan kanak-kanak yang berusia 10 tahun ke bawah menjadi jurucakap produk.

Niu Niu merupakan model komersial untuk beberapa jenama pakaian di China. Telah bekerja sebagai model kanak-kanak selama enam bulan.

Kesemua wang diperolehi Niu Niu sebelum ini dibayar kepada ibu bapanya.

Sumber:

Nextshark

Metro UK

Continue Reading

Pelik Tapi Benar

Mengerikan! Jari Tangan Hampir Putus, Main Layang-Layang Ketika Angin Kencang

Published

on

By

Gara-gara bermain layang-layang ketika angin kencang, seorang lelaki berusia 50 tahun dilaporkan hampir putus jari tangannya.

Dia dikejarkan ke Hospital Ortopedik Nantong Zhongshan di Wilayah Jiangsu Timur China.

BACA: Rakaman Mencemaskan, Pesawat Kecil Kelihatan Terhuyung-Hayang Melakukan Pendaratan

Menerusi imbasan X-ray, jari dan tapak tangannya mengalami kecederaan teruk.

Mangsa yang enggan identitnya didedahkan memberitahu, dia tidak dapat melepaskan tali layang-layang sewaktu kejadian.

Dia terpaksa menjalani pembedahan selama 16 jam dan kini dilaporkan dalam proses pemulihan.

Kejadian ini berlaku di bandar Nantong, China.

Continue Reading

Pelik Tapi Benar

Suka Ambil Gambar Design Rumah Pelik dan Hodoh, Hampir 90 Peratus Penduduk Tak Suka Kerja Lelaki Ini

Published

on

By

Selalunya kalau sebut pasal rumah mesti yang kita bayangkan bentuk rumah yang cantik-cantik. Jarang ada orang berkongsi design rumah yang pelik dan hodoh ni.

Hannes Coudenys dari Belgium telah menghasilkan sebuah buku berjudul Belgian Houses: Don’t Try This at Home yang memuatkan rumah-rumah dengan design pelik, tak masuk akal dan hodoh di negaranya.

Malah, dia turut memuat naik beberapa foto yang diambil ke akaun Instagram miliknya iaitu unglybelgiumhouses.

Menurutnya ramai yang tak suka dengan kerjanya. Hampir 90 peratus orang Belgium marahkanya. Malah, dia menerima banyak email daripada peguam.

Secara dasar, dia tidak melanggar undang-undang di negaranya.

Undang-undang perumahan di negara itu dikatakan agak terbuka dan ia sekaligus memberi kelebihan kepadanya untuk meneruskan kerjayanya.

Tengok ni.

Mungkin buruk di matanya, tapi cantik di mata orang lain?

Anda lihat foto-foto lain di Instagram miliknya dan nilai sendiri.

Sumber

Continue Reading

Pelik Tapi Benar

Berebut Parking Spot Dari Siang Sampai Ke Malam, Tak Seorang Pun Nak Mengalah

Published

on

By

Kadang-kadang, kita boleh jadi keras kepala dalam keadaan tertentu, lagi-lagi bila kita tahu kita betul. Contohnya, bila orang potong barisan. Mestilah kita bengangkan.

Baru-baru ini satu tread di Twitter viral, selepas pemilik akaun mendokumentasikan detik-detik dua buah kereta berebut parking spot yang sama selama lebih satu jam.

Dari siang sampai ke malam, tak seorang pun nak mengalah.

Tengok ni.

Malah, isteri John Legend turut memberi respon.

Ramai yang mengatakan bahawa kereta hitam itu tak salah, dia cuba untuk reverse parking bagi membolehkan dia meletakkan kereta di spot tersebut.

So, korang team yang mana satu? Team kereta hitam atau team kereta silver?

Kredit: @Mrhflrs

Continue Reading

Trending