Tutup Iklan Close Ad
Connect with us

Kreatif

Kira-Kira 40 Beg Simen Digunakan Untuk Buat Gaun Pengantin

Published

on

Seorang petani di China mengejutkan pengguna laman sosial apabila beliau menggunakan kira-kira 40 beg simen untuk membuat baju kahwinnya.

Lili Tan, 28, tidak pernah mengambil sebarang kursus fesyen di peringkat universiti dan hanya menghabiskan masanya dengan menguruskan pertanian. Menariknya, beliau mampu menghasilkan pakaian dengan hanya menggunakan beg simen.

Video pakaiannya juga tular dilaman sosial sejak minggu lalu dan ramai memuji dengan inisiatif yang diambil gadis ini.

Walaubagaimana pun, wanita berkenaan sudahpun berkahwin sejak 2012, dan pakaian itu dipakai olehnya sekadar suka-suka.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kreatif

Muzium Digital Pertama Di Dunia Ni Memang Awesome

Published

on

By

Mori Building Digital Art Museum di Jepun, merupakan muzium digital pertama di dunia ini terletak di Jepun. Menghimpunkan 50 hasil karya digital dengan 520 komputer dan 470 projektor untuk menghasilkan seni yang nampak real.

Tak percaya? Tengok ni

Continue Reading

Kreatif

Seni Tisu Tandas? Macam Pelik Tapi Inilah Yang Wanita Ini Lakukan!

Published

on

By

Kredit Youtube GeoBeats Arts.

Seorang penggiat seni halus, Annastassia Elias menghasilkan hiasan seni dengan hanya menggunakan sisa gulungan tisu tandas.

Ianya bermula apabila Annastassia melihat gulungan tisu tandas yang sudah dihabiskan dan ingin membuat inovasi supaya ia boleh dihargai.

Selepas berfikir beberapa ketika akhirnya wanita tersebut mengambil langkah untuk menukar bahan tersebut menjadi hasil seni yang cukup menakjubkan.

Cantikkan semua gambar yang dikongsikan ni?

Continue Reading

Bahaya

Nenek 90 Tahun Ni Rajin Update Instagram Dengan Gambar-Gambar Yang Mencuit Hati

Published

on

By

Sudah pasti ramai yang beranggapan teknologi hanya untuk golongan muda sahaja kan? So, bila nenek berusia 90 tahun dari Jepun ni  pun pandai ambil dan edit sendiri korang tak rasa tercabar ke? Dia siap manage akaun Instagramnya sendiri tau.

Followers  Instagram dia pun mencecah 131,000. Jangan main-main, famous nenek Kimiko Mishimoto ni.

Rasa terhibur pula tengok gambar-gambar comel Kimiko Mishimoto ni.

Jom tengok.

 

Sumber: BoredPanda

Continue Reading

Kreatif

Bapa Tukar Semua Lukisan Anak Jadi Realiti. Memang Kreatif!

Published

on

By

Kanak-kanak sememangnya mempunyai daya imaginasi tersendiri.

Seorang kanak-kanak berusia 6 tahun, Dom, telah melukiskan beberapa lukisan imaginasinya dan dimuatnaik ke laman Instagram. Menariknya, bapa kepada kanak-kanak ini telah menukarkan lukisan tersebut kepada gambar realiti.

 

Continue Reading

Kreatif

Hasilkan Produk Yang Praktikal Dari Logo-Logo Jenama Popular

Published

on

By

Taku Oomura, pereka Jepun popular menggunakan logo syarikat ternama seperti Honda, Mcdonalds, Adobe, Adidas dan beberapa jenama lain untuk menghasilkan produk praktikal yang kreatif yang boleh digunakan dalam kehidupan seharian.

Projek ini dipanggil ‘Trial and Error’. Projek ni boleh tahan mengujakan memandangkan kita semua memang familiar dengan logo-logo ni. Jom lihat bagaimana Taku boleh menggunakan reka bentuk sedia ada untuk memenuhi imiginasinya. Gila kreatif!

 

Sumber: BoredPanda

Continue Reading

Inspirasi

Satu-Satunya Tukang Jahit Yang Hasilkan Lukisan Guna Jarum Dan Benang. Wow!

Published

on

By

Tak ramai orang yang boleh hasilkan sebuah lukisan yang menarik, apatah lagi jika lukisan itu dihasilkan menggunakan mesin jahit.

Arun Kumar Bajaj, mampu menghasilkan sebuah lukisan menarik menggunakan mesin jahitnya, dan hasilnya saling tak tumpah seperti sebuah lukisan yang menggunakan cat air.

“Saya mula menjahit ketika berusia 12 tahun”

“Kehilangan ayah saya yang juga seorang tukang jahit ketika saya berusia 16 tahun menyebabkan saya terpaksa berhenti sekolah, walaupun ketika di sekolah saya amat bagus dalam lukisan”

“Disebabkan itu, saya gabungkan bakat ayah dengan bakat saya, menghasilkan lukisan ini” ujar Arun kepada DNA India.

Setiap lukisan jahitan yang dihasilkan Arun mengambil masa sehingga 3 tahun untuk siap, dengan 2,839,000 meter benang digunakan untuk lukisan bersaiz 4×2 kaki.

Sumber: Facebook Arun Kumar Bajaj

Continue Reading

Kreatif

Tukarkan Hoverboard anda menjadi Hoverkart DIY

Published

on

By

Dulu pernah menjadi trend satu alat yang dikenali sebagai hoverboard. Kiranya memang hyped dan lit lah kalau siapa yang ada benda alah tu. Tak kira lah artis atau orang biasa, mesti tunjuk dan upload diorang tengah naik hoverboard dekat Instagram dan lain-lain media social.

Sekarang ni bila dah tak hype mesti korang campak je kan hoverboard tu dalam stor? Jadi, kami nak kongsi dengan korang macam mana nak gunakan balik hoverboard tu dan hasilkan mainan lain. Mesti gempak punya.

 

Sumber: Tuan Jdemms

Continue Reading

Kreatif

Hanya Menggunakan Spray Biasa, Lelaki Ini Menghasilkan Lukisan Neon!

Published

on

By

Selalu kita tengok graffiti atau sebarang lukisan yang guna spray warna, hanya lah satu lukisan yang tiada effect. Tapi, seorang pelukis jalanan yang bernama Streeker telah menghasilkan pelbagai jenis lukisan dan mempunyai kesan neon.

Yang menariknya, lukisan itu hanya menggunakan spray biasa. Tapi kesannya memang menakjubkan. Seolah-olah cahaya lampu neon itu memang betul-betul ada. Setakat ini Streeker telah menghasilkan pelbagai jenis lukisan dalam bentuk neon.

 

Sumber: Insider

Continue Reading

Kreatif

Kek Yang Dihasilkan Chef Ini Bikin Ramai Orang Keliru

Published

on

By

Chef Ben Churchill merupakan pakar dalam bidang mencipta ilusi makanan. Kesemua dessert yang dihasilkan memang nampak unik dan awesome. Mana taknya, pencuci mulut yang dihasilkan nampak macam sponge tapi sebenarnya kek. Tak ke unik tu?

Meh tengok gambar-gambar ni.

Chocolate and chilli cake

Vanilla Pannacotta

Lemon Pannacotta

Carrot Cake

Olive oil sponge cake

Coconut mushroom sweet

Lemon drizzle cake

Chocolate and chilli cake

Sumber: Bored Panda

Continue Reading

Kreatif

OMG! Dia Photoshop Gambar Kucing Dan Hasilnya Pasti Buat Anda Tergelak

Published

on

By

Orang kalau dah kreatif dengan apa-apa pun dia boleh guna untuk tunjuk bakat. Ksenai dari Rusia photoshop gambar kucing dan makanan dan hasilnya memang mindblown!

Baru je buka akaun Instagram akhir bulan Januari hari tu dan kini pengikut di Instagram nya sudah pun mencecah 74,000 followers.

Menurut BoredPanda, dia sentiasa mahu mencipta sesuatu yang lucu dan jom  lihat hasilnya.

 

Sumber: BoredPanda

Continue Reading

Trending