Tutup Iklan Close Ad
Connect with us

Mudah Terhibur

Lelaki Dakwa Instagram Padam Videonya Kerana Ia Memalukan Imej Kucing

Published

on

Pelakon Amerika, Michael Rapaport baru-baru ini mendakwa, Instagram telah memadam videonya di Instagram kerana memalukan imej kucing.

Video berdurasi 45 saat menunjukkan Michael memberikan komen terhadap imej seekor kucing dan mendapat reaksi orang ramai yang rata-ratanya terhibur.

Video berkenaan telah dipadam di laman Instagramnya dan beliau meluahkan rasa tidak puas hati menerusi sebuah video dilaman Twitter beliau.

“Mereka memadamkan video berkenaan kerana saya memalukan kucing”, kata Michael.

Sumber: Junkee

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Mudah Terhibur

Alahai, Insta Famous Dikecam Tak Dapat Bezakan Thailand Dengan Jepun?

Published

on

By

Cantik tapi bimbo? Gara-gara memuat naik satu posting di Instagram dengan kapsyen “Kon’nichiwa” ketika bercuti di Thailand, selebriti media sosial ini dikecam hebat oleh netizen.

Kristen Hancher, 19, seorang influencer yang berasal dari Kanada memiliki lebih dari lima juta followers di Instagam.

Menerusi foto tersebut, kelihatan Hancher menggayakan pose yang kebiasaanya dilakukan oleh orang Thailand ketika menyapa seseorang.

“Kon’nichiwa” membawa maksud helo dalam Bahasa Jepun.

Kristen bagaimanapun telah memadam post tersebut.

Sumber

p/s: Bimbo merujuk kepada wanita cantik dan menarik tetapi berapa bijak sangat, gitchew.

Continue Reading

Lokal

Jawapan Jujur Daripada Adik Ni Pasti Buat Anda Terhibur

Published

on

By

Video adik ni menangis teresak-esak ketika menjawab pertanyaan ibunya mencuit hati netizen.

Video tersebut tular selepas dikongsikan oleh bapanya di Facebook. Rata-rata terhibur dengan jawapan jujur yang diberikan oleh adik Amira itu.

Adik Amira disoal tentang wang RM15 yang diberikan oleh ibunya untuk membeli buku mewarna. Si ibu tak nampak pun buku tu, itu lah sebabnya dia ‘disoal-siat’. LOL!

Tengok ni.

Rupa-rupanya wang tersebut digunakan untuk membeli makanan bukan buku.

Sehingga kini, video adik makan chicken chop tiga mangkuk sebab sedap sangat mendapat lebih dari 2,500 shares dan 200,000 tontonan.

p/s: Min kini officially jadi peminat #1 adik Amira. #muahciked!

Sumber: mStar, FB En Wan

Continue Reading

Mudah Terhibur

Nak Melamar Kekasih Dalam Helikopter Tapi Gayat Pula. Kesiannya!

Published

on

By

Lamaran buat pasangan sepatutnya jadi suatu moment yang sangat indah dan akan diingat sampai bila-bila. Lelaki pastinya akan lakukan sesuatu yang tak cliche kan? 

Darrell Hamilton Jr ingin melamar kekasihnya semasa di dalam helikopter. Segalanya sudah dirancang dengan baik. Tapi siapa sangka, segalanya bertukar tragedi memalukan apabila dia mula mual dan muntah semasa melakukan lamaran tersebut. 

Alah! Kesiannya dia.

Sumber: Elitedaily

Continue Reading

Info

Boleh Agak Kita Orang Yang Macam Mana, Dari Gaya Bantal Yang Kita Guna Masa Tidur

Published

on

By

Kita kalau nak tidur mesti kena bertemankan dengan bantal. Kekadang kalau tidur tak ada bantal memang tak selesa dan susah nak lelapkan mata. Ada yang memerlukan lebih dari satu bantal baru boleh tidur. Tetapi rahsia disebalik bantal yang kita gunakan untuk tidur ada pelbagai tafsiran tentang sifat dan perwatakan seseorang.

1.    Memeluk bantal
Mereka ni berjiwa seni dan mempunyai penghargaan yang tinggi lukisan muzik dan sastera. Perasaan mereka halus dan berjiwa romantik. Mereka juga sangat prihatin terhadap kesusilaan.

2.    Menggunakan banyak bantal
Mereka ni seorang yang kurang keyakinan dan memerlukan banyak pendamping. Jarang membuat keputusan sendiri, sebaliknya mendapatkan pandangan orang lain.

3.    Tidur dengan satu bantal
Bukan jenis yang mengada-ngada dan boleh menerima keadaan seadanya. Mereka membuat keputusan berdasarkan fikiran dan bukan nafsu semata-mata.

4.    Meletakkan bantal di bawah kaki
Mempunyai sifat kurang baik. Seorang yang jarang bergaul dengan orang ramai. Boleh dikatakan seorang yang egois. Selain itu, mereka suka tempuh jalan yang pintas untuk capai cita-cita dan tidak suka berusaha lebih.

5.    Tidur tanpa bantal
Memiliki sifat percaya diri yang sangat tinggi. Kadangkala sifat percaya diri ini akirnya membawa kepada sifat ego.


Jadi berdasarkan kelima-lima ini, anda tergolong dalam yang mana dan betulkah menggambarkan perwatakan anda? 

Sumber: Panduan Percuma

Continue Reading

Mudah Terhibur

Budak Kecik Cuba Tiru Gaya Pengacara Popular Ni Comel Betul

Published

on

By

Dipetik daripada portal Gempak, seorang kanak-kanak perempuan dilihat meniru pelbagai aksi Neelofa, baik dari segi pakaian, tudung, pose malah tahi lalatnya.

Kira-kira 11 foto kanak-kanak ini tular dilaman sosial dan rata-rata memuji kerana dia berjaya meniru aksi pengacara popular tersebut.

Walaubagaimana pun, tidak dapat dipastikan sumber asal foto tersebut.

Sumber: Gempak

Continue Reading

Mudah Terhibur

Anda Confirm Tergelak Bila Tengok Gambar-Gambar Ni

Published

on

By

Sekali pandang memang nampak macam ada yang tak kena dengan gambar-gambar ni. Dua kali pandang, gambar-gambar ni mampu buat anda gelak guling-guling.

Apa yang pasti semua gambar ini tidak diedit. Tengok ni.

#1 – Lama jugalah Min tenung gambar ni, tercari-cari apa yang tak kena. Aduyai!

#2 – Sekali pandang tak perasan pun tu sebenarnya tangan siapa.

#3 – Ni bukan Face-swap ye semua.

#4 – Sedut udara ke, ke sedut rambut tu kak? HAHA.

#5 – Sekali tengok memang scary.

#6 – Malam-malam kalau treserempak dengan orang ni boleh melompat.

#7 – Cuba teka, siapa dukung siapa?

#8 – Persoalannya, kaki siapa sebenarnya tu?

#9 – Try cari kaki dia kat mana? HAHA

#10 – Amboi! Pandai kucing ni buat magik.

#11 – Gambar ni win teruk. Nampak macam edit kot. HAHA!

Continue Reading

Mudah Terhibur

Anda Kena Tengok Dua Kali Gambar Ni Baru Tahu Tu Apa

Published

on

By

Pernah tak korang tengok satu gambar, sekali pandang benda lain bila pandang kali kedua baru tahu apa sebenanarya gambar tu. Mesti pernah kan? 10 gambar yang kitorang nak tunjuk ni confirm sekali pandang mesti bukan jawapan yang betul. Tak percaya? 

Ni sebenarnya reflection kat permukaan air 


Nampak macam orang nak terjatuh masuk dalam api, tapi sebenarnya tebing lava.

Nampak macam planet yang ada tapi sebenarnya belakang kuali.

Ni nampak macam apartment mewah yang tak mampu duduk, tapi sebenarnya ruang kat dalam gitar! 

Nampak macam bumi, tapi atap kereta.

Nampak macam UFO, tapi sebenarnya pintu kereta haha!

Ni bukan ulat bulu lah, tapi burung duk sederet dekat-dekat.

Nampak macam bangunan tinggi, tapi tu sebenarnya tanah perkuburan.

Sumber: Boredpanda

Continue Reading

Kongsi Tips

Parenting Jadi Lebih Fun Dengan Life Hacks Ini

Published

on

By

Anak merupakan anugerah yang tidak ternilai. Akan tetapi, membesarkan anak-anak bukanlah satu perkara mudah. Lain anak, lain ragamnya.

Namun, momen ketika membesarkan anak-anak pasti dikenang sampai bila-bila.

Dengan sedikit imaginasi dan kreativiti, proses menjaga anak-anak akan menjadi lebih fun serta memudahkan.

Terhibur jugalah dengan kreativiti mak-bapak budak-budak ni. Tengok ni.

Trik paling mudah untuk membezakan anak kembar.

Tips untuk mak-mak: Campurkan yogurt dengan pewarna makanan. Maka jadilah eatable water colour gitu. Ni bukan nak ajar anak-anak makan water colour atau cat tau, tapi nak elakkan dari anak-anak keracunan.

Kreatif betul bapa budak ni.

Boleh guna masking tape buat trek kereta mainan untuk anak-anak.

Trik paling mudah untuk membezakan anak kembar.

Guna shower cap untuk elakkan tayar stroller dari kekotoran.

Menarik idea ni. Nanti boleh try!

Sumber: Bored Panda

Continue Reading

Mudah Terhibur

Kucing Ini Hanya Keluarkan Bunyi “Loliloliliiii” Seolah Bercakap! Seram Ke Comel?

Published

on

By

Imej dari Akiba Nation

Kucing yang diberi nama Chobimaru ni dahulunya tidak pandai mengiau. Dia hanya mengeluarkan bunyi “ Loliloliloiii “ tidak kira waktu, bermanja, lapar, marah ataupun ketika bermain. 

Pemilik Chobimaru, telah memuat naik video kucingnya di Twitter dan ia menjadi tular hingga dibanjiri dengan pelbagai komen.

Namun ada yang beranggapan bunyi yang dikeluarkan Chobimaru sangat menyeramkan dan seoalah-olah kedengaran seperti suara manusia yang bercakap. 

Walaubagaimanapun, ramai pemilik kucingmenyatakan bunyi yang ganjil itu perkara biasa dan tidak pelik.

Kredit: Kredit Twitter @llritotomohiro

Continue Reading

Mudah Terhibur

Pusing Belakang Nak Tengok Isteri, Tapi Bila Toleh Muka Orang Lain

Published

on

By

Ramai yang mengakui kawan baik memberi kita semangat dalam kehidupan, boleh bergelak ketawa, berkongsi suka duka dan membuatkan kita rasa dihargai walaupun bukan darah daging sendiri.

Dah nama pun kawan baik, tiap kali lepak sama ada je benda merepek yang kita buat. Tipulah kalau anda dan kawan baik anda tak macam ni kan. Tak mungkinlah 24 jam serious talk kot. Hehe!

Samalah macam dua orang member baik ni. Gambar mereka berdua ni bikin admin pecah perut kot. Mana taknya, boleh pula member baik brader ni buat kejutan tukar tempat dengan pengantin perempuan. Yang tak tahan tu, dia  siap sarung gaun pengantin kot. Gila epik ni!

Difahamkan, VanSickle sempat menarik nafas panjang sebelum dia menoleh ke belakang untuk melihat isterinya. Pusing-pusing je best-friend tercegat kat belakang. Apa lagi, gelak besarlah pengantin tu kan. Sumpah lawak!

Tengok ni.

VanSickle bersama member baiknya, Koyl.

 

Sumber: BoredPanda

Continue Reading

Trending