Tutup Iklan Close Ad
Connect with us

Mudah Terhibur

Lelaki Dakwa Instagram Padam Videonya Kerana Ia Memalukan Imej Kucing

Published

on

Pelakon Amerika, Michael Rapaport baru-baru ini mendakwa, Instagram telah memadam videonya di Instagram kerana memalukan imej kucing.

Video berdurasi 45 saat menunjukkan Michael memberikan komen terhadap imej seekor kucing dan mendapat reaksi orang ramai yang rata-ratanya terhibur.

Video berkenaan telah dipadam di laman Instagramnya dan beliau meluahkan rasa tidak puas hati menerusi sebuah video dilaman Twitter beliau.

“Mereka memadamkan video berkenaan kerana saya memalukan kucing”, kata Michael.

Sumber: Junkee

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Mudah Terhibur

Kucing Ini Hanya Keluarkan Bunyi “Loliloliliiii” Seolah Bercakap! Seram Ke Comel?

Published

on

By

Imej dari Akiba Nation

Kucing yang diberi nama Chobimaru ni dahulunya tidak pandai mengiau. Dia hanya mengeluarkan bunyi “ Loliloliloiii “ tidak kira waktu, bermanja, lapar, marah ataupun ketika bermain. 

Pemilik Chobimaru, telah memuat naik video kucingnya di Twitter dan ia menjadi tular hingga dibanjiri dengan pelbagai komen.

Namun ada yang beranggapan bunyi yang dikeluarkan Chobimaru sangat menyeramkan dan seoalah-olah kedengaran seperti suara manusia yang bercakap. 

Walaubagaimanapun, ramai pemilik kucingmenyatakan bunyi yang ganjil itu perkara biasa dan tidak pelik.

Kredit: Kredit Twitter @llritotomohiro

Continue Reading

Mudah Terhibur

Pusing Belakang Nak Tengok Isteri, Tapi Bila Toleh Muka Orang Lain

Published

on

By

Ramai yang mengakui kawan baik memberi kita semangat dalam kehidupan, boleh bergelak ketawa, berkongsi suka duka dan membuatkan kita rasa dihargai walaupun bukan darah daging sendiri.

Dah nama pun kawan baik, tiap kali lepak sama ada je benda merepek yang kita buat. Tipulah kalau anda dan kawan baik anda tak macam ni kan. Tak mungkinlah 24 jam serious talk kot. Hehe!

Samalah macam dua orang member baik ni. Gambar mereka berdua ni bikin admin pecah perut kot. Mana taknya, boleh pula member baik brader ni buat kejutan tukar tempat dengan pengantin perempuan. Yang tak tahan tu, dia  siap sarung gaun pengantin kot. Gila epik ni!

Difahamkan, VanSickle sempat menarik nafas panjang sebelum dia menoleh ke belakang untuk melihat isterinya. Pusing-pusing je best-friend tercegat kat belakang. Apa lagi, gelak besarlah pengantin tu kan. Sumpah lawak!

Tengok ni.

VanSickle bersama member baiknya, Koyl.

 

Sumber: BoredPanda

Continue Reading

Mudah Terhibur

Parenting Jadi Lebih Fun Dengan Life Hacks Ini

Published

on

By

Anak merupakan anugerah yang tidak ternilai. Akan tetapi, membesarkan anak-anak bukanlah satu perkara mudah. Lain anak, lain ragamnya.

Namun, momen ketika membesarkan anak-anak pasti dikenang sampai bila-bila.

Dengan sedikit imaginasi dan kreativiti, proses menjaga anak-anak akan menjadi lebih fun serta memudahkan.

Terhibur jugalah dengan kreativi parents budak-budak ni. Tengok ni.

Bolehh buat BBQ bila-bila masa. No hal!

Epik betul! HAHA!

Tiada lagi masalah tayar stroller kotor dengan shower cap.

Boleh guna masking tape kat karpet buat trek kereta mainan untuk anak.

Lepas ni tak perlu risau bila anak langgar dinding rumah. Haha!

Tips Mak: Campurkan yogurt dengan pewarna makanan, cat yang selamat dimakan.

Trik paling mudah untuk membezakan anak kembar.

 

Sumber: Bored Panda

Continue Reading

Mudah Terhibur

Cara Budak Ni Tahan Sakit Ketika Berkhatan Buat Ramai Terhibur

Published

on

By

Pecah perut melihat gelagat budak lelaki ini semasa dia dikhatankan. Apa yang mencuit hati adalah cara dia menahan sakitnya itu.

Video berdurasi lebih seminit ini menunjukkan dia menyanyikan lagu Sudahku Tahu, Projector Band, mengalunkan zikir serta melaungkan azan untuk menahan sakit.

Kelakar weh. Tengok ni.

 

Kredit: Twitter @sharmsoul

Continue Reading

Mudah Terhibur

Kes Bomba Bergegas Ke Rumah Pengadu Ini Pasti Buat Anda Terhibur

Published

on

By

Tak tahulah nak gelak ke, nak kesian. Tapi kes ini buat kami benar-benar terhibur.

Mana taknya, Bomba terima satu panggilan kecemasan di mana terdapat seekor biawak di dalam bilik jiran si pemanggil. Dah nama pun panggilan kecemasan, anggota Bomba yang bertugas pun bergegaslah ke lokasi kejadian untuk menangkap biawak bersaiz besar itu.

Yang kelakarnya, bukan biawak yang mereka tangkap tapi cicak yang hanya sebesar ibu jari. Tengok foto ni.

Kes tersebut dikatakan berlaku di Kulim pada bulan Julai lepas.

Tak nak bersangka buruk, mungkin si pemanggil dan jirannya menghidap Herpetophobia. Yang mana mereka fobia pada reptilia.

Continue Reading

Mudah Terhibur

Kedai-Kedai Berhantu, Kat Malaysia Je Gais!

Published

on

By

Kredit gambar utama: Pexels

Menyeramkan? Tak. Gelap? Pun tidak. Tetapi korang sure setuju dengan kitorang yang kedai-kedai ni berHANTU! Lagilah waktu gaji ni, memang menakutkan weyh kedai-kedai ni. Siapa yang dah masuh, susah nak jumpa jalan keluar. Ada yang sampai menangis di penjuru kedai. Kat Twitter tu hangat berkicau pasal kedai-kedai ni. Korang pernah tak jadi macam ni? Plan nak beli SATU barang je, atau sekadar nak cuci mata tetapi bila masuk jadi BERBAKUL barang dibawa balik.

#1 Kedai ECO


#2 MR.DIY

#3 DAISO


#4 KAISON

Aduhai! Kesian kedai-kedai ni difitnah. Kita yang tak tahan godaan harga dan barang, nama kedai pula yang tercalit sama!

Continue Reading

Mudah Terhibur

Pencuri Pengsan Selepas Batu Yang Dilempar Melantun Semula Ke Muka

Published

on

By

Tindakan seorang pencuri gagal memecahkan tingkap sebuah kereta mewah berjaya dirakam CCTV.

Menerusi rakaman CCTV tersebut, kelihatan lelaki malang itu mengambil batu besar dan melemparkan ke arah cermin pintu kereta sebelum ia melantun semula ke mukanya dan menyebabkan dia pengsan dengan serta merta.

Tengok ni.

 

Pemilik kereta yang tiba tidak lama kemudian segera melaporkan insiden itu kepada polis.

Dengan keadaan kecederaan kepala yang teruk, pencuri itu tetap dibawa ke balai polis.

Tuhan bayar cash, nampak tak? Diharap insiden seperti ini dapat dijadikan ikhtibar buat semua. Buat baik perpada-pada,buat jahat jangan sekali. Jangan lupa tu!

 

Sumber: Youtube

Continue Reading

Mudah Terhibur

Apa Yang Susah Sangat Nak Keluarkan Kereta Dari Ruang Parking Tu?

Published

on

By

Tiada halangan untuk mengeluarkan kenderaan dari parking, tapi apa yang susah sangat sampai ambil masa yang agak lama untuk keluar dari parking tersebut?

Menerusi rakaman CCTV, kelihatan seorang wanita berusaha mengeluarkan keretanya dari ruang yang tak berapa sempit tu. Boleh tahan stress jugalah masa tengok video ni. Nasib baik dah edit siap guna time-lapse.

Tengok ni.

 

Sumber: FB Dampit TV

Continue Reading

Mudah Terhibur

Wartawan Korea Dicium Dua Gadis Semasa Piala Dunia Timbulkan Kontroversi

Published

on

By

Nampaknya bukan sahaja wartawan wanita yang menerima perlecehan seksual sepanjang Piala Dunia 2018 yang berlangsung di Rusia. Malah, wartawan lelaki juga turut mengalami nasib yang sama.

Jeon Gwang-ryeol dari stesen TV MBN Korea telah dicium dua wanita kita sedang bertugas.

Ketika dicium wanita pertama, Jeon masih boleh fokus dan meneruskan kerjanya. Namun, apabila dia dicium oleh wanita kedua dia mula tertawa dan tersipu malu.

Tengok ni.

 

Ganguan seperti ini menimbulkan kemarahan sesetengah netizen di platform media sosial. Tapi tak kurang juga berpendapat ia bukanlah satu gangguan, tapi nasib baik. Apa pula pendapat anda?

 

Sumber: Youtube

Continue Reading

Mudah Terhibur

Pekerja Ellen Degeneres Guna Gift Card Besar, Kenakan Cashier

Published

on

By

Kalau korang selalu tengok rancangan Ellen Degeneres Show mesti tahu yang Ellen ni selalu kenakan orang. Bukan setakat dia je, sekali pekerja-pekerja dia pun suka kenakan orang. Kalau sebelum ni selebriti-selebriti jadi bahan, kali ini diorang kenakan pula pekerja Target.

Korang kena tengok memang lawak habis!

Sumber: Ellen Degeneres Show

Oleh: Azwar Kamaruzaman

Continue Reading

Trending