Tutup Iklan Close Ad
Connect with us

Trending

Luahan Hati Seorang Peniaga Tentang Isu Perkhidmatan Penghantaraan, RM2

Published

on

Berbisnes di dalam talian sudah menjadi semakin popular sekarang ni, hampir setiap barang kini sudah dibeli secara online termasuk menu makanan.

Perkhidmatan yang disediakan ini sememangnya memudahkan pihak pengguna namun ada sesetengah individu yang tidak memahami dan hanya tahu merungut tentang perkhidmatan terutamanya dari segi penghantaraan.

Ini kami kongsikan luahan hati seorang peniaga tentang isu penghantaraan. Renung – renungkanlah.

“Awak rasa upah rm2 cas Delivery untuk meredah hujan / panas, panjat tangga ketuk pintu ofis/ rumah
Mahal sangat ke ??

Stiap kali hujan mereka redah jugak risau makanan smpai lewat pada cstmer, biar lah sya di marah cstmer asal mereka selamat pulang.

Saya risau sedih bila dalam perjalanan menghantar makanan mto rosak, tayar pancit, break patah, langgar kereta, sikit lgi langgar lori..
ini risiko kerana mencari RM2 yg mereka perlu hadap..

saya lgi sedih ble awk snggup cncle order disebabkan cas Delivery rm2, mungkin bgi awak “ala discount la rm2, tu pn berkira”
Untuk pngetahuan 1sen pn duit Delivery mereka sya tak usik, semua diserahkan kan 100% upah mereka..

Mohon jelaskan jika cas Delivery yg sya kenakan sangat mahal”.

 

Kredit : Facebook Nutamilah Isaac.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending