Tutup Iklan Close Ad
Connect with us

Tengok Sini

Selepas Insiden Pengunjung Tercampak Keluar, taman tema Diarah Tutup

Published

on

Seorang remaja tercampak keluar daripada permainan roda berpusing disebuah fun fair dan kejadian ini sempat dirakamkan oleh sebuah video amatur.

Menerusi video itu, jelas kelihatan remaja terbabit tercampak keluar daripada permainan itu selepas dipercayai terkeluar dari tempat duduknya.

Suara pengunjung juga kedengaran menjerit apabila mereka menyedari terdapat seorang gadis tergelincir ketika permainan masih berpusing seperti biasa.

Pihak berkuasa sehingga kini masih menyiasat punca kejadian yang terjadi di sebuah fun fair di Ecuador itu dan karnival itu juga ditutup serta merta selepas kejadian terbabit.

 

Inspirasi

Baru Berumur 11 Tahun Tapi Melukis Nampak Real

Published

on

By

Setiap orang ada talent yang tersendiri. Ada yang pandai berlakon, main alat muzik, menulis dan macam-macam lagi. Dan talent yang hanya oran tertentu je ada semestinya melukis. Tak semua orang boleh melukis.

Seorang budak warga Nigeria, Kareem Waris Olamilekan juga dikenali sebagai Waspa menarik perhatian orang ramai. Lukisannya yang nampak real membuatkan semua orang kagum dengan caranya.

 

Sumber: BBC News

Continue Reading

Tengok Sini

Comel Je Cara Cikgu Ni Ambil Hati Pelajar

Published

on

By

Ada macam-macam cara yang dilakukan cikgu untuk menarik hati pelajar. Salah satu daripadanya dengan cara mewujudkan teknik bersalaman unik untuk setiap pelajar seperti cikgu ni:

Tetapi korang bayangkan kalau dalam setiap kelas ada 40 pelajar dan cikgu tu mengajar 4 buah kelas… Berapa banyak teknik bersalaman yang cikgu tu kena hafal? Silap-silap baru nak ingat, pelajar tu dah habis belajar

Continue Reading

Pelik Tapi Benar

[Video] Ini Bukti Ayah Lebih Fun Dan Kreatif Berbanding Mak. Terhibur Tengok

Published

on

By

Ayah bila jaga anak lebih fun berbanding mak. Majoriti mak lebih cermat, lebih berhati-hati dan terlebih overprotective berbanding ayah.

Perkara melibatkan anak kebiasaannya mak yang lebih sensitif dan ayah pula jenis bedal saja.

Macam situasi kat bawah ni. Tengok ni.

Si ayah terpaksa menggunakan strawberi sebagai umpan.

Budak lelaki itu dikatakan tidak mahu pulang ke rumah, jadi si ayah perlu menggunakan cara kreatif untuk ‘memancingnya’.

Mak mana yang sanggup buat macam ni kat anak? Susah nak cari kan?Jadi, itulah sebabnya kami berani cakap si ayah lebih fun dan kreatif berbanding mak. LOL!

Sumber

Continue Reading

Tengok Sini

Highlight Momen-Momen Menarik di Grammy Awards

Published

on

By

Acara berprestij tahunan, Grammy Awards kembali dan kali ini menyaksikan Childish Gambino – “This is America” sebagai Song of The Year dan Cardi B menjadi penyanyi wanita solo pertama menang untuk kategori Album Rap Terbaik Grammy.

Macam biasa, selain dari keputusan pemenang, momen-momen menarik ketika berlangsungnya anugerah turut menjadi tumpuan.

Baca ni.

#1 – BTS menjadi kumpulan K-Pop pertama menjadi penyampai anugerah di Grammys. Hari ini dalam sejarah gitu.

#2 – Kagum! Alicia Keys bermain dua piano dalam satu masa ketika membuat persembahan di pentas Grammys.

#3 – Pertemuan Cardi B dengan Lady Gaga buat kali pertama curi tumpuan.

#4 – Pemain Piano Cardi B, Chloe Flower, juga mencuri perhatian netizen. Viral kot dia kat Twitter. Tengok ni.

#5 – Fesyen Katy Perry di karpet merah turut menjadi bualan ramai.

Photo by Jim Ruymen/UPI Photo via Newscom

Continue Reading

Tengok Sini

Viral Rakaman Detik Mendebarkan Pesawat Terhuyung-Hayang Ketika Cuba Mendarat

Published

on

By

Tanggungjawab seorang juruterbang sangat besar. Keselamatan para penumpang penerbangan adalah keutamaan mereka.

Terbaru, satu insiden yang melibatkan penerbangan British Airways mencuri perhatian ramai selepas rakaman mencemaskan ketika pesawat itu terhuyung-hayang melakukan pendaratan dan terpaksa berlepas semula ekoran angin kencang yang melanda Heathrow viral.

Tengok ni.

British Airways yang terbang dari Hyderabad, India menunju ke Lapangan Terbang Heathrow di London, United Kingdom terpaksa berlepas semula sejurus mendarat beberapa saat.

Pesawat tersebut dilaporkan telah berjaya mendarat dengan selamat. Rata-rata memuji kecekapan juruterbang berkenaan.

Video yang dikongsikan di Twitter Big Jet TV ini mendapat hampir 4 juta tontonan.

Sumber: Astro Awani

Continue Reading

Kongsi Tips

MakeUp Wanita Jepun vs Korea, Mana Yang Lebih Cantik?

Published

on

By

Seorang Youtuber kongsikan perbezaan solekan antara wanita Jepun dan Korea.

Daiya menjelaskan bahawa pilihan warna merupakan perbezaan yang paling ketara di antara kedua-dua negara tersebut. Warna-warna terang seperti oren, merah, merah jambu, keemasan dan coklat lebih popular di Korea.

Kebanyakan wanita Jepun pula lebih suka memakai solekan dengan warna merah jambu serta nude colours.

Untuk menunjukkan perbezaan, Daiya menggunakan bahagian kiri wajahnya dengan gaya solekan wanitaKorea, dan di sebelah kanan pula gaya solekan wanita Jepun.

Menurutnya, wanita dari Korea dan Jepun lebih gemar mengenakan solekan nipis supaya mereka kelihatan lebih natural.

Tengok video di bawah.

Continue Reading

Tengok Sini

Baru Tahu, Rupanya Insta Stories Boleh Buat Macam Ni

Published

on

By

Penggunaan media sosial menjadi salah satu rutin harian di zaman sekarang ni. Hampir setiap orang mempunyai akaun sendiri. 

Selain berkongsikan tentang kehidupan harian, media sosial juga dijadikan platform untuk mendapatkan maklumat terkini.

Walaupun begitu, rasanya masih ada yang tidak tahu fungsi sepenuh media sosial. Ini kami kongsikan cara nak buat rainbow words di dalam insta stories! Selamat mencuba!

Continue Reading

Mudah Terhibur

Nak Melamar Kekasih Dalam Helikopter Tapi Gayat Pula. Kesiannya!

Published

on

By

Lamaran buat pasangan sepatutnya jadi suatu moment yang sangat indah dan akan diingat sampai bila-bila. Lelaki pastinya akan lakukan sesuatu yang tak cliche kan? 

Darrell Hamilton Jr ingin melamar kekasihnya semasa di dalam helikopter. Segalanya sudah dirancang dengan baik. Tapi siapa sangka, segalanya bertukar tragedi memalukan apabila dia mula mual dan muntah semasa melakukan lamaran tersebut. 

Alah! Kesiannya dia.

Sumber: Elitedaily

Continue Reading

Info

Pernah Tak Terfikir Apa Jadi Kat Beg Anda Lepas Check In Kat Airport? Boleh Tengok Ni

Published

on

By

Sebelum naik kapal terbang, mesti kita akan check in luggage dulu kan. Pernah tak terfikir apa jadi kat beg korang lepas korang check in luggage tu? Mana dia bawa beg tu dulu sebelum di masukkan ke dalam pesawat kita. Bagaimana pula prosesnya. 

Ini semestinya bukan di lapangan terbang di Malaysia. Tapi wow! Nampaknya luggage tu semua enjoy macam naik roller coaster je! 

Sumber: Youtube 

Continue Reading

Tengok Sini

Video Kejutan Tok Ti Kepada Peminatnya Buat Ramai Sebak

Published

on

By

Penyanyi nombor satu negara, Datuk Seri Siti Nurhaliza membuat kejutan dengan berjumpa peminatnya di Indonesia dalam satu program bual bicara Hitam Putih terbitan stesen televisyen Trans 7.

Khusnul Khotimah yang menghidap penyakit Polio dikejutkan dengan kehadiran penyanyi yang disifatkan menjadi inspirasi buatnya untuk meneruskan kehidupan.

Sebelum kehadiran Datuk Seri Siti Nurhaliza atau lebih mesra dipanggil Tok Ti, pengacara Trans 7 ada mengusik Khusnul dengan memberitahu Tok Ti tidak dapat hadir untuk bertemu dengannya kerana kekangan masa.

Tonton video detik pertemuan Khusnul bersama Tok Ti yang membuatkan ramai sebak.

Tengok ni.

Continue Reading

Trending