Tutup Iklan Close Ad
Connect with us

Seram

Seram! Video Suara Perempuan Misteri Menangis Di Sekolah, Viral

Published

on

Baru-baru ini tersebarnya satu klip rakaman berdurasi 2 minit 23 saat dalam suasana yang gelap dan menyeramkan.

Jika didengari betul-betul, terdapat suara perempuan menjerit-jerit dan menangis seperti sedang meminta pertolongan.

Kejadian yang berlaku di salah sebuah di Langkawi itu telah dirakam oleh dua orang pengawal keselamatan sekolah tersebut.

Pihak polis telah memanggil kedua-dua pengawal keselamatan namun tiada siasatan lanjut aan dilakukan dan mengelaskan perkara tersebut sebagai mistik.

Walaubagaimanapun kedua-dua pengawal keselamatan itu menyatakan bahawa video yang diviralkan oleh adik salah seorang daripada mereka adalah original dan tidak diedit. Tapi mereka tidak menolak sekiranya itu adalah prank yang dilakukan oleh para pelajar di situ.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Seram

Menyeramkan! Rambut Anak Patung Ini Terus Tumbuh Sama Seperti Rambut Manusia

Published

on

By

Okiku merupakan anak patung berhantu di Hokkaido. Patung ini diletakkan di sebuah sebuah kuil di Iwamizawa, Jepun. Apa yang menyeramkan tentang patung ini ialah rambutnya yang terus tumbuh sama seperti manusia. Malah, ia juga dikatakan mempunyai semangat seorang budak perempuan.

Pada tahun 1918, abang kepada Kikuko, 17, telah membeli patung ini sebagai hadiah untuk adik perempuannya yang berusia tiga tahun.

Kikuko dikatakan sangat menyukai patung itu. Kemana-mana saja dia pergi dia akan membawa patung tersebut dan tidur dengannya setiap malam. Malangnya, Kikuko dijangkiti selsema dan tak lama kemudian dia meninggal dunia.

Tetapi selepas Kikuko meninggal dunia, keadaan berubah menjadi aneh dan menyeramkan.

Keluarga Kikiko telah memutuskan untuk menyimpan patung kesayangan Kikuko di sebuah kuil sebagai kenang-kenangan. Mereka menamakan patung itu ‘Okiku’ setelah Kikuko meninggal dunia.

Dari hari ke sehari rambut Okiku dikatakan tumbuh dan menjadi lebih panjang. Disebabkan itu keluarga Kikuko percaya anak patung itu mempunyai semangat Kikuko.

Pada tahun 1938, keluarga Kikuko memutuskan untuk berpindah dari Hokkaido. Namun anak patung itu kekal di pulau tersebut.

Sehingga kini, Okiku masih lagi berada di kuil tersebut. Difahamkan, para sami sentiasa memotong rambutnya dari masa ke semasa. Menerusi laporan dari laman Grape, para sami memutuskan untuk memotong rambut Okiku setelah salah seorang daripada mereka bermimpi Okiku memintanya untuk memotongkan rambut.

Menurut pemeriksaan saintifik yang pernah dilakukan pada Okiku mendapati bahawa anak patung tersebut mempunyai rambut manusia, tetapi tidak ada penjelasan bagaimana rambutnya dapat tumbuh.

Tak kurang juga yang mendakwa, anak patung itu turut memiliki sama seperti manusia. Seram!

Sumber: wowmenariknya

Continue Reading

Seram

Tak Percaya Hantu Wujud, Dua Lelaki Sanggup Bayar RM4000 Beli Laci Lama Yang Dikatakan Berhantu

Published

on

By

Tak semua orang percaya akan perkara mistik. Termasuklah dua lelaki yang sanggup membayar AS$1,000 (RM4,090) untuk sebuah laci lama dan katil saiz Queen yang dikatakan berhantu.

Imej dari Metro UK

Laci vintaj buatan sekitar 1950-an itu dilelong bersama sebuah katil di kedai barangan terpakai ReStore di Salisbury di Rowan County, North Carolina, Amerika Syarikat.

Menurut laporan Metro UK, pihak kedai meletakkan satu nota amaran memaklumkan pemilik sebelum ini mengalami mimpi buruk berterusan ketika laci tersebut berada di dalam bilinya. Pemilik terbabit turut mendakwa anjingnya tudak berhenti menyalak depan laci berkenaan.

Imej dari Metro UK

Jurucakap kedai tersebut, Elizabeth Brady memberitahu, gambar laci dan nota amaran yang dimuat naik di media sosial bukan untuk publisti namun ia sebagai tanggungjawab pihak kedai untuk memaklumkan kepada pembeli.

Sumber

Continue Reading

Seram

Foto Hotel Mewah Terbiar Di Jepun, Boleh Tahan Creepy!

Published

on

By

Hotel Hachijo Royal pernah menjadi salah satu hotel mewah yang terbesar di Jepun. Hotel yang ditinggalkan itu tidak lagi menerima kunjungan selama lebih kurang sedekad.

Hotel mewah yang pernah menyambut tetamu dari seluruh Jepun satu ketika dahulu kini telah diliputi lumut dan kulat. Malah, barangan hotel juga dibiarkan begitu sahaja.

Seorang jurugambar yang dikenali sebagai Poland Natalia Sobanska dengan beraninya menjejakkan kaki ke hotel gaya barok Perancis itu untuk mengambil gambar.

Lihat hasilnya.

Tak sanggup nak masuk hotel ni. Tengok gambar je pun dah rasa seram.

Continue Reading

Seram

Koleksi Video Prank Hantu Nampak kelakar Tapi Seram

Published

on

By

Video-video ni memang kelakar tapi kalau kena kat diri sendiri mahu gugur jantung dibuatnya.

Tengok ni.

1. Kenakan Member Masa Tidur

Tiga sekawan cuba mengenakan seorang teman yang sedang tidur dengan cara yang agak menakutkan tapi boleh tahan kelakarlah.

Menerusi video tersebut, tiga individu menutupi wajah mereka dengan selimut putih sambil memegang lilin. Bertambah seram apabila background music dari filem seram dimainkan.

Tengok ni.

Kesian budak tu, dah macam kena histeria. Harap-harap dia tak trauma tidur dalam gelap sorang-sorang.

2. Prank Hologram

Realistik sangat dan terlalu menakutkan. Maaf cakap, ni antara prank yang boleh buat putus saudara.

3. Prank Cermin Yang Tak Jadi

Ingatkan tinggal berseorang dalam bilik rupa-rupanya tidak. Siapa yang tak terkejutkan apabila satu lembaga muncul dari tepi secara tiba-tiba.

Anda tak rajin nak tengok full video ni anda boleh skip terus ke minit 2.05 saat.

P.S: Boleh nak bergurau tapi ada limitnya. Jangan sampai ada yang kena sakit jatung nanti. Hati-hati gais!

Continue Reading

Seram

Kedai Baju Berhantu Di Tengah Kota

Published

on

By

Selalu kita dengar rumah je berhantu, tetapi kedai pun tak boleh lari ya daripada gangguan seperti kedai di tingkat satu bangunan 35 London Street yang kini menjadi asas Norwich untuk Edinburgh Woollen Mill.

Pada 13 Disember 1997, Norwich Evening News melaporkan bangunan tersebut berhantu kerana berlaku beberapa kejadian menyeramkan. Ada yang mengakui terdengar suara lelaki dari arah koridor, diikuti dengan beberapa kejadian pelik termasuk pelanggan yang ternampak kelibat entiti di tingkat atas berhampiran bilik stor. 

Menurut orang lama, terdapat koridor panjang di atas bangunan ini yang digunakan sebagai bilik jamuan.

Kredit: Eastern Daily Press

Continue Reading

Seram

Hospital Paling Berhantu Di Dunia Yang Korang Tak Sanggup Nak Pergi

Published

on

By

Kalau korang peminat kisah seram mesti tahu tentang Gonjiam Psychiatric Hospital. Hospital yang terletak di Korea Selatan ini telah dinamakan sebagai tempat yang paling berhantu di Korea Selatan dan CNN telah meletakkan tempat tersebut sebagai tempat yang paling menakukan di dunia.

Salah satu cerita yang paling popular tentang hospital ini adalah tentang seorang doktor sakit jiwa yang telah melakukan satu eksperimen yang teruk terhadap pesakitknya. Lepas je doktor tu dapat tahu yang pihak berkuasa tahu aktiviti tersebut, dia didakwa telah menutup hospital itu dan terbang ke Amerika Syarikat.

Teori lain pula mengatakan hospital itu ditutup disebabkan oleh kemunculan roh-roh pesakit yng telah mati dan membunuh pesakit-pesakit yang hidup. Ramai yang mengagak kematian tersebut sebagai pembalasan dendam yang telah lama tersimpan.

Buat masa ini pintu utama hospital tersebut telah dikunci tetapi para pencari hantu boleh je masuk kawasan hospital tersebut. Kalau korang nak pergi boleh je. Bila masuk dalam hospital tu, kemudian cari penghadang dalam kawasan tu. Korang akan temui satu kawasan kecil dan korang kena merangkak untuk sampai ke bangunan utama.

Sumber: standard News

Continue Reading

Inspirasi

Hobi Pelik Budak 12 Tahun, Hasilkan Koleksi Patung Aneh Yang Menyeramkan

Published

on

By

Kebanyakan orang masih tidak tahu apa yang mereka ingin lakukan apabila usia mencecah 20 tahun, namun tidak bagi Callum Donovan. Kanak-kanak ini hanya berusia 12 tahun, namun dia telah menghasilkan koleksi patungnya sendiri.

Dari seawal usia 2 tahun, Callum mula menghasilkan patung dari jenis fabrik. Semakin masa berlalu, kemahiran Callum semakin berkembang dan dia mula bereksperimen dengan membuat tanah liat sendiri yang dihasilkan dari tisu tandas, dry wool compound, minyak mineral dan juga gam. Kini dia menghasilkan patung berwajah aneh yang cukup realistik.

BACA: 8 Gambar Aneh Hasil Lukisan Si Kecil

Adik Callum ni memang kreatif, tapi patung-patung yang dihasilkan sememangnya nampak pelik dan menyeramkan. Koleksi patung ini boleh buat kami tak tidur malam.

Tengok ni.

 

Sumber: Bored Panda

Continue Reading

Pelik Tapi Benar

8 Gambar Aneh Hasil Lukisan Si Kecil

Published

on

By

Kanak-kanak memang gemar menconteng. Kadang kala entah apa yang dilukis oleh mereka, kita sendiri pun tak tahu. Melukis atau menconteng ni umpama bermain sambil belajar untuk mereka. 

Tapi, bila mereka dah mula lukis benda-benda creepy macam ni, rasanya ibu bapa atau penjaga dah kena buat sesuatu kot. 

Berikut merupakan gambar-gambar aneh hasil lukisan daripada kanak-kanak.

creepy-children-drawings-1-57ff844a09d4d__700

creepy-children-drawings-17-57ff84665c78f__700 creepy-children-drawings-55-580a0aab616b0__700

creepy-children-drawings-15-57ff846144e15__700

creepy-children-drawings-14-57ff845f696d7__700

creepy-children-drawings-21-57ff84706f0d7__700

creepy-children-drawings-33-580a13dde3a8a__700

creepy-children-drawings-12-57ff84576e9f3__700Lukisan di atas ini ditujukan kepada seorang babysitter yang ditugaskan untuk menjaga seorang kanak-kanak lelaki.

creepy-children-drawings-25-57ff847b3697f__700 creepy-children-drawings-18-57ff846897cc3__700

Sumber: Bored Panda

Continue Reading

Seram

Ingatkan Peluk Adik, Rupa-Rupanya Dia Peluk Hantu

Published

on

By

Bukan semua orang berani dalam dunia ini, lebih-lebih lagi ketika dalam rumah hantu. Walaupun kita tahu hantu dalam rumah hantu itu bukanlah ‘real’, tetapi rasa takut tu tetap ada!

Di China, seorang lelaki telah membawa adiknya masuk kedalam rumah hantu, dan kejadian ini dirakamkan oleh kamera litar tersembunyi (CCTV). Lelaki yang dikenali sebagai Zhai, menyangka adiknya berada di belakang beliau, sedangkan ia sebenarnya hantu dalam rumah hantu tersebut.

Continue Reading

Seram

Kenapa Bayangan Cermin Tak Ikut Macam Gadis Dalam Video Ni?

Published

on

By

Perkara yang menakutkan bila masuk ke tandas adalah bila nak mengadap cermin. Apatah lagi cermin tersebut berhadapan dengan pintu tandas. Alaaa, biasalah dah takut mesti fikir yang bukan-bukan kan? 

Ada satu video yang viral ni menunjukkan seorang gadis dalam tandas dirakam oleh kawannya. Apabila, kawannya memanggilnya dan dia berpaling. Malangnya, pantulan dirinya di cermin tak ikut apa yang dilakukan.

Continue Reading

Trending