Tutup Iklan Close Ad
Connect with us

fesyen

[Video] Cara Mudah Ikat Tie, 10 Saat Dah Siap!

Published

on

Khas untuk kaum lelaki di luar sana, berapa lama masa yang anda ambil untuk ikat tie? Lama ke sekejap?

Video kat bawah ni tunjuk cara mudah untuk korang ikat tie dengan cepat, ini cara paling ekspress dan menjimatkan masa anda. Meh tengok video ni!

Sumber: FB Newsflare

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fesyen

5 Jenis Gaya V, Ahli Kumpulan BTS

Published

on

By

Oleh: Azwar Kamaruzaman 

Disebabkan BTS tengah hype di seluruh dunia, jadi kami nak tunjukkan kepada anda beberapa gaya salah seorang ahli kumpulan BTS itu. Mungkin lepas ni, korang boleh bergaya berinspirasikan daripada ahli kumpulan ini yang dikenali sebagai V.

1. Menyerlah Dan Berani

2. Merah dan Bersedia

3. Gaya Formal

4. Gaya Jalur Berwarna-Warni

5. Gaya Headband

 

Sumber: soompi

Continue Reading

fesyen

Boleh Jadi Lapar Bila Tengok Gambar-Gambar Beg Tangan Ni

Published

on

By

Wanita dan beg tangan memang tak dapat dipisahkan. Beg tangan bukan sahaja digunakan untuk mengisi barang, ia juga merupakan aksesori  yang paling diperlukan oleh kaum hawa. 

Beg tangan boleh menjadikan penampilan setiap wanita itu tampak lebih menarik dan bergaya. Design serta ciri kepelbagaiannya membuatkan beg tangan seseorang itu lebih unik. 

Rommy Kuperus, seorang designer yang menetap di Belanda sering menghasilkan aksesori yang diinspirasikan dari makanan, termasuklah beg tangan.

Beg tangan yang dihasilkan oleh Rommy Kupers ini mampu membuatkan sesiapa saja terasa lapar ketika melihatnya. Jom lihat foto-foto ni.

food-bags-purses-rommydebommy-45-589075e98853e__700 food-bags-purses-rommydebommy-78-5890765a550b9__700 food-bags-purses-rommydebommy-43-589075e37a5c8__700 food-bags-purses-rommydebommy-3-589075579c719__700 food-bags-purses-rommydebommy-40-589075d586719__700 food-bags-purses-rommydebommy-31-589075b683db7__700 food-bags-purses-rommydebommy-1-58907551eb46a__700 food-bags-purses-rommydebommy-71-5890764488835__700 tas-makanan-10 tas-makanan-9 tas-makanan-8 tas-makanan-7 tas-makanan-6 tas-makanan-5 food-bags-purses-rommydebommy-16-58907582d72a7__700 food-bags-purses-rommydebommy-25-589075a299581__700

tas-makanan-2 tas-makanan-1

 

Sumber: Bored Panda

Continue Reading

fesyen

Skarf Unik Ini Mampu Menyembunyikan Wajah Si Pemakai

Published

on

By

Screen Shot 2016-07-04 at 4.17.32 PM

Skarf unik ini direka oleh seorang designer bernama Saif yang berusia 28 tahun. Apa yang istimewanya tentang skarf ISHU ini adalah ia akan bertindak balas terhadap flash kamera di mana apabila seseorang cuba untuk mengambil gambar dengan menggunakan flash, wajah si pemakai skarf itu tidak akan kelihatan di dalam gambar disebabkan pantulan cahaya yang terhasil.

Idea untuk menghasilkan skarf ini tercetus selepas seorang rakannya mahu mengambil gambarnya di hadapan deretan basikal dan ketika itu terdapat satu pelekat pemantul cahaya pada basikal berhampiran dan menyebabkan wajahnya tidak kelihatan. Dari saat itu dia mula terfikir untuk menghasilkan satu jenis skarf yang menjadi rebutan selebriti terkemuka.

Nampaknya dengan adanya skarf ini, si pemakai boleh berjalan dengan tenang tanpa risau gambar mereka dirakam.

Skarf ini dijual pada harga RM1,531 sehelai.

Screen Shot 2016-07-04 at 4.14.39 PM

Screen Shot 2016-07-04 at 4.14.06 PM

Screen Shot 2016-07-04 at 4.13.34 PM

image2

Screen Shot 2016-07-04 at 7.11.20 AM

Saif, 28 tahun.

Sumber: siakapkeli, Instagram Saif

Continue Reading

fesyen

[Foto] Baju Melayu Kurung, Ketengahkan Penggunaan Kain Pelikat

Published

on

By

Baju Melayu Hipster

Tahun lepaskan kecoh pasal baju melayu hipster ni, ingat lagi tak?  Terbaru, designer yang sama iaitu Zery Zamri kembali mencetuskan kontroversi sama dengan kemunculan design baju raya lelaki iaitu kain pelikat hipster.

baju melayu kurung

Kain pelikat hipster.

Difahamkan, designer ini cuba mengetengahkan tentang penggunaan kain pelikat terhadap masyarakat yang muda zaman sekarang.

Disebabkan paras baju ini cecah sehingga paras lutut, fesyen ini nampaknya lebih ke arah baju kurung wanita. Ye ke, tidak?

Anda tengok dan nilaikan sendiri.

13528774_1144366222290368_5384953694270986703_n

13529117_1144366295623694_6490131273608273897_n

13533364_1144366372290353_7730057978206899213_n

13501726_1144366445623679_2074122989885880081_n

Sumber: mynewshub

Continue Reading

fesyen

Dia Kembali Menggayakan Fesyen Baru Yang Aneh Tapi Kreatif

Published

on

By

Oleh Ina Mohd. Sumber FB Kisah Benar.

Fesyen mempunyai pelbagai konsep adakala menarik perhatian dan ada juga menerima kritikan. Tetapi itu semua kreativiti pereka fesyen. Kadang-kadang hanya mahu menunjukkan inspirasi daripada mana mereka mendapat idea. Jika bernasib baik rekaan mereka dibeli ramai orang.

Tetapi fesyen yang kami lihat ini agak pelik. Seperti biasa ramai yang mengkritik tidak kurang juga memberi pandangan positif. Apabila kreativiti terlebih itu menjadi lawak juga. Tetapi sebenarnya apa yang ditampilkan oleh remaja ini, dia menggunakan bahan terbuang. Dari bahan terbuang boleh dihasilkan fesyen yang pelik tetapi unik.

Jangan pula ada yang memakainya ditengah-tengah bandar. Tetapi kalau anda pakai, beritahu kami apa orang sekeliling beri pendapat ya. Remaja yang kami maksudkan ini memang terkenal kerana memuat naik gambar “fesyennya” yang pelik.

Dia menggunakan tayar kereta, daun-daunan, plastik sampah dan beg plastik. Unik ke tidak? Anda tentukan!

13226997_638179516333109_4493380360622290884_n

13179110_638179396333121_7003786689073652998_n

13178617_638179362999791_6186576934193398500_n

13227131_638179416333119_3801508049256726927_n

Continue Reading

DIY

20 Packaging Super Kreatif Yang Buat Korang Rasa Nak Membeli

Published

on

By

Oleh Razzlyn Rosli. Sumber Bright Side.

Ramai yang tidak sedar packaging memainkan peranan penting untuk menarik hati pelanggan. Secara sedar atau tidak manusia sebenarnya cenderung untuk membeli benda yang kelihatan rare dan menarik.. Kadang – kadang apa yang dibeli tu sebenarnya bukan lah keperluan. Disini kami nak kongsikan 20 design packaging super kreatif yang buat korang nak beli produk tersebut..

  1. Bekas gula – gula berbentuk gigi

842655-650-1458896844-7

 

2. Benang kait yang ditarik melalui kambing?

841955-650-1458896844-1

 

 

3. Sepit rambut yang menjadi rambut

843205-650-1458896844-2

4. Mentol Aiskrim Kon

843155-650-1458896844-3

 

5. Packaging daging haiwan

843355-650-1458896844-10

6. Comel kan teh ni?

842605-650-1458896844-4

 

7. Bekas minyak zaitun

6

 

8. Telur ke mentol ni?

842055-650-1458896844-7688

 

9. Pasta Packaging ni kreatif kan?

842455-650-1458896844-9

10. Cupcake yang baru dimasak dari ketuhar!

842505-650-1458896844-collage1

 

11. Cotton bud..

843055-650-1458896844-12

 

12. Packaging coklat khas untuk peminat pisau Swiss Army

843005-650-1458896844-13

 

13. Siap tempat buang kulit kacang lagi tau!

842005-650-1458896844-enhanced-buzz-4827-1385322260-0

 

14. Makanan haiwan

842705-650-1458896844-15

 

15. Lolipop perisa sos.. Yang ni rasa macam was – was nak beli

842805-650-1458896844-16

 

16. Stokin ke berus cat. hehehee

842305-650-1458896844-enhanced-26548-1437766935-9

 

17. Headphones

842255-650-1458896844-enhanced-buzz-22353-1385310283-1

18. Getah rambut

842955-650-1458896844-17

 

19. Ubat gigi

843105-650-1458896844-20

 

20. Cokolat berbentuk tube dengan perisa yang berbeza842355-650-1458896844-888

Continue Reading

fesyen

20 Bisnes Kad Paling Kreatif Dan Awesome!

Published

on

By

Oleh Razzlyn Rosli. Sumber Bright Side.

Memiliki bisnes kad menjadi elemen yang penting untuk memperbesarkan perniagaan atau pun untuk build up connection. Tapi pernah tak korang terfikir sejauh mana kad kecil ini menarik perhatian seseorang? Oleh itu, kami ingin kongsikan 20 design bisnes kad paling menarik, kreatif dan yang paling penting diingati oleh ramai..

1. Kedai Perabot

110827tok-and-stok

2. Kedai Bakery

873955-650-1459077288-1375172665_mor

 

3. Kedai Cheese

873155-650-1459077288-tumblr_mmsr9ab2jh1qmankdo1_1280

 

4. Klinik Gigi

874355-650-1459077288-5

 

5. Peguam Penceraian

vizitka-4b

 

6. Jurugambar

874405-650-1459077288-4

 

7. Pereka Gaya

874205-650-1459077288-1234

 

8. Jurulatih

873455-650-1459077288-mais-pilates_wake-up-your-body

 

9. Salon Rambut

873505-650-1459077288-77

 

10. Coffee Kafe

873905-650-1459077288-16creative-cart

 

11. Kedai Servis Basikal

1 874155-650-1459077288-17creative-cart

 

12. Jurulatih Peribadi

873555-650-1459077288-creativecards19

 

13. Klinik Pembedahan Plastik

873605-650-1459077288-creativecards20

 

14. Servis Pengangkutan

873705-650-1459077288-cele-mai-creative-carti-de-vizita

 

15. Pusat Yoga

874455-650-1459077288-33 874055-650-1459077288-20152705161201

 

16.Kedai Servis Piano

8049405-R3L8T8D-600-48

 

17. Restoran Grill

2 11

 

18. Firma Arkitek

873355-650-1459077288-vizitki-81

 

19. Kedai Tempahan Khas Perabot 

874005-650-1459077288-5da306

 

20. Yang ni cuba teka apa?

873305-650-1459077288-vizitka

Continue Reading

fesyen

11 Cosplay Paling “KREATIF” Yang Buat Kurang Pecah Perut

Published

on

By

Oleh Razzlyn. Sumber 9gag.

Cosplay merupakan kostum, pakaian, aksesori, tatarias yang menyerupai karakter – karakter anime, kisah dongeng, penyanyi, pelakon dan lain – lain.

Kebiassaannya pemakaian cosplay ini kebiasaannya dipraktikkan di negara barat dan perbelanjaannya juga memerlukan amaun yang agak besar.

Namun begitu, disini kami inginkan kongsikan 11 gambar pemakaian cosplay yang menggunakan modal minimum. Dan gambar – gambar tersebut sangat lucu sehingga membuat perut korang sakit..

1. Guna Bantal dan tuala je nak jadi Evil Queen.. 😓

Screen Shot 2016-03-29 at 11.35.14 AM

 

2. Hey Harry! Eh Heri?

047645400_1435826972-11_Harry_Potter

 

3. Perasan tak pisang tu?6e234f0b6a28c5a9ae6e8d2299c9fb3d-027593300_1435826808-10_Lala

 

4. Hmmm. Boleh terbang tak tu bang?

8ed7f8168314dd1334828acda270645d-027498800_1435826808-9_nobita

 

5. Yang ni okay lah kan…

027353200_1435826808-8_toy_story

 

 

6. Adakah patut disamakan dengan kaki..

061839200_1435826170-7_malficent

 

7. Taylor Switch?

1d2d808fe7dea4f19336248011784269ift

 

 

8. Ok Paham..

061615600_1435826170-5_matrix

 

 

9. Kipas America!!

061437100_1435826170-4_captain_america (1)

10.Terminator pakai mouse je..

060367700_1435826170-2_Terminator

11. Tak de bentuk orang dah ni..

058105400_1435826170-1_X_Men

 

Continue Reading

fesyen

31 Design Unik Kasut Tumit Tinggi

Published

on

By

Oleh Razzlyn Rosli.

Wanita dan fesyen memang tak dapat dipisahkan lagi bukan? Semua wanita ingin kelihatan cantik dan bergaya untuk tampil dengan penuh keyakinan.

Walaubagaimanapun, kadang – kadang design fesyen tersebut terlalu extream sehingga kita – tertanya – tanya siapa yang sanggup mengayakannya.

Berikut adalah gambar rekabentuk kasut tumit tinggi yang melangkaui akal. Korang akan pakai tak  kasut macam ni?

12494929_513976765442165_5134187446381053905_n 941076_513976755442166_2015963583315659262_n 10264678_513976732108835_7101533774663441688_n 12439300_513976718775503_7065857880367990684_n 1924099_513976685442173_8426111228466036369_n 10294472_513976668775508_5924272681239483417_n 1924125_513976658775509_204944730569341513_n 10415638_513976638775511_1401539286204693486_n 11998885_513976625442179_2972508583218928785_n 21628_513976608775514_5539508715308501881_n 12075009_513976582108850_5907044219804576932_n 11032378_513976562108852_6667301350439167948_n 12063829_513976545442187_5265577881358549840_n 12108102_513976532108855_8195023557206718094_n 12472842_513976518775523_1311572215085557836_n 1909702_513976485442193_312474774155266835_n 1934836_513976465442195_4813878182851260197_n 10739_513976455442196_8120007745313610573_n 942525_513976438775531_2851876093939640844_n 12801120_513976412108867_1523933590709588806_n 8746_513976395442202_1628668923028171269_n 11235053_513976382108870_1606618836513816934_n 1929445_513976368775538_2180547094305168886_n 535316_513976352108873_1197015731133632234_n 12065799_513976335442208_6465680374479430644_n 10268710_513976312108877_9179363621106969750_n 11059757_513976298775545_3382163321682992651_n 10345730_513976278775547_6564934503154373775_n 12494863_513976262108882_6749478697436562057_n 12074732_513976252108883_173825312038429024_n 12108863_513976228775552_8903293851589806367_n 12108767_513976212108887_5524170512872413854_n 3381_513976192108889_221964247516516761_n 12400714_513976172108891_1901040830365029145_n 12642643_513976152108893_481816011140278778_n 940962_513976145442227_111523759835581307_n 10406867_513976128775562_2375117420706154902_n 10268695_513976098775565_6414228498394068616_n 10415664_513976095442232_7426976709919648046_n

Continue Reading

fesyen

Wanita Ini Berdandan Sebelum Melahirkan Anaknya

Published

on

By

Oleh Razzlyn Rosli. Sumber Kompas.com

Sudah menjadi lumrah manusia untuk sentiasa kelihatan cantik dan kemas. Tetapi jika ianya melibatkan kecemasan atau saat genting, kecantikkan bukan lagi menjadi keutamaan.

Ingin kelihatan cantik menjadi prinsip utama untuk wanita bernama Majid ini. Ini terbukti kerana saat dia mengalami kontraksi untuk melahirkan anaknya, Majid sempat berdandan sebelum pergi ke hospital.

Majid bukan hanya berdandan biasa tetapi dia berdandan penuh lengkap dengan bulu mata palsu dengan menerapkan teknik countur yang sememangnya rumit.

Melalui laman sosial Instagramnya, Majid kongsikan pengalaman berdandan sebelum proses melahirkan bermula. Gambar yang dikongsikan menunjukkan Majid sedang terbaring di katil hospital dengan tangan yang berwayar dan didepannya terbentang alat make up serta segelas air.

Screen Shot 2016-03-16 at 4.31.20 PM Screen Shot 2016-03-16 at 4.31.09 PM Screen Shot 2016-03-16 at 4.31.01 PM Screen Shot 2016-03-16 at 4.30.51 PM

 

Continue Reading

Trending