Tutup Iklan Close Ad
Connect with us

Tengok Sini

Viral Rakaman Detik Mendebarkan Pesawat Terhuyung-Hayang Ketika Cuba Mendarat

Published

on

Tanggungjawab seorang juruterbang sangat besar. Keselamatan para penumpang penerbangan adalah keutamaan mereka.

Terbaru, satu insiden yang melibatkan penerbangan British Airways mencuri perhatian ramai selepas rakaman mencemaskan ketika pesawat itu terhuyung-hayang melakukan pendaratan dan terpaksa berlepas semula ekoran angin kencang yang melanda Heathrow viral.

Tengok ni.

British Airways yang terbang dari Hyderabad, India menunju ke Lapangan Terbang Heathrow di London, United Kingdom terpaksa berlepas semula sejurus mendarat beberapa saat.

Pesawat tersebut dilaporkan telah berjaya mendarat dengan selamat. Rata-rata memuji kecekapan juruterbang berkenaan.

Video yang dikongsikan di Twitter Big Jet TV ini mendapat hampir 4 juta tontonan.

Sumber: Astro Awani

Tengok Sini

Highlight Momen-Momen Menarik di Grammy Awards

Published

on

By

Acara berprestij tahunan, Grammy Awards kembali dan kali ini menyaksikan Childish Gambino – “This is America” sebagai Song of The Year dan Cardi B menjadi penyanyi wanita solo pertama menang untuk kategori Album Rap Terbaik Grammy.

Macam biasa, selain dari keputusan pemenang, momen-momen menarik ketika berlangsungnya anugerah turut menjadi tumpuan.

Baca ni.

#1 – BTS menjadi kumpulan K-Pop pertama menjadi penyampai anugerah di Grammys. Hari ini dalam sejarah gitu.

#2 – Kagum! Alicia Keys bermain dua piano dalam satu masa ketika membuat persembahan di pentas Grammys.

#3 – Pertemuan Cardi B dengan Lady Gaga buat kali pertama curi tumpuan.

#4 – Pemain Piano Cardi B, Chloe Flower, juga mencuri perhatian netizen. Viral kot dia kat Twitter. Tengok ni.

#5 – Fesyen Katy Perry di karpet merah turut menjadi bualan ramai.

Photo by Jim Ruymen/UPI Photo via Newscom

Continue Reading

Kongsi Tips

MakeUp Wanita Jepun vs Korea, Mana Yang Lebih Cantik?

Published

on

By

Seorang Youtuber kongsikan perbezaan solekan antara wanita Jepun dan Korea.

Daiya menjelaskan bahawa pilihan warna merupakan perbezaan yang paling ketara di antara kedua-dua negara tersebut. Warna-warna terang seperti oren, merah, merah jambu, keemasan dan coklat lebih popular di Korea.

Kebanyakan wanita Jepun pula lebih suka memakai solekan dengan warna merah jambu serta nude colours.

Untuk menunjukkan perbezaan, Daiya menggunakan bahagian kiri wajahnya dengan gaya solekan wanitaKorea, dan di sebelah kanan pula gaya solekan wanita Jepun.

Menurutnya, wanita dari Korea dan Jepun lebih gemar mengenakan solekan nipis supaya mereka kelihatan lebih natural.

Tengok video di bawah.

Continue Reading

Tengok Sini

Baru Tahu, Rupanya Insta Stories Boleh Buat Macam Ni

Published

on

By

Penggunaan media sosial menjadi salah satu rutin harian di zaman sekarang ni. Hampir setiap orang mempunyai akaun sendiri. 

Selain berkongsikan tentang kehidupan harian, media sosial juga dijadikan platform untuk mendapatkan maklumat terkini.

Walaupun begitu, rasanya masih ada yang tidak tahu fungsi sepenuh media sosial. Ini kami kongsikan cara nak buat rainbow words di dalam insta stories! Selamat mencuba!

Continue Reading

Mudah Terhibur

Nak Melamar Kekasih Dalam Helikopter Tapi Gayat Pula. Kesiannya!

Published

on

By

Lamaran buat pasangan sepatutnya jadi suatu moment yang sangat indah dan akan diingat sampai bila-bila. Lelaki pastinya akan lakukan sesuatu yang tak cliche kan? 

Darrell Hamilton Jr ingin melamar kekasihnya semasa di dalam helikopter. Segalanya sudah dirancang dengan baik. Tapi siapa sangka, segalanya bertukar tragedi memalukan apabila dia mula mual dan muntah semasa melakukan lamaran tersebut. 

Alah! Kesiannya dia.

Sumber: Elitedaily

Continue Reading

Info

Pernah Tak Terfikir Apa Jadi Kat Beg Anda Lepas Check In Kat Airport? Boleh Tengok Ni

Published

on

By

Sebelum naik kapal terbang, mesti kita akan check in luggage dulu kan. Pernah tak terfikir apa jadi kat beg korang lepas korang check in luggage tu? Mana dia bawa beg tu dulu sebelum di masukkan ke dalam pesawat kita. Bagaimana pula prosesnya. 

Ini semestinya bukan di lapangan terbang di Malaysia. Tapi wow! Nampaknya luggage tu semua enjoy macam naik roller coaster je! 

Sumber: Youtube 

Continue Reading

Tengok Sini

Video Kejutan Tok Ti Kepada Peminatnya Buat Ramai Sebak

Published

on

By

Penyanyi nombor satu negara, Datuk Seri Siti Nurhaliza membuat kejutan dengan berjumpa peminatnya di Indonesia dalam satu program bual bicara Hitam Putih terbitan stesen televisyen Trans 7.

Khusnul Khotimah yang menghidap penyakit Polio dikejutkan dengan kehadiran penyanyi yang disifatkan menjadi inspirasi buatnya untuk meneruskan kehidupan.

Sebelum kehadiran Datuk Seri Siti Nurhaliza atau lebih mesra dipanggil Tok Ti, pengacara Trans 7 ada mengusik Khusnul dengan memberitahu Tok Ti tidak dapat hadir untuk bertemu dengannya kerana kekangan masa.

Tonton video detik pertemuan Khusnul bersama Tok Ti yang membuatkan ramai sebak.

Tengok ni.

Continue Reading

Kongsi Tips

AWAS! Ini 7 Cara Penyeluk Saku Yang Korang Kena Hati-Hati

Published

on

By

Pickpoket atau penyeluk saku ni ada je dekat mana-mana. Diorang ni sememangnya licik. Dalam masa beberapa saat tanpa korang sedar pun, diorang boleh seluk angan diorang dalam beg ataupun poket baju korang.

Jadi, kami nak kongsi dengan korang macam mana insiden ini boleh terjadi dan cara untuk korang elak terjadi perkara-perkara seperti ini.

Sumber: Daily Mail

Continue Reading

Inspirasi

Baru Berumur 6 Tahun Dah Pandai Dandan Rambut Pelanggan Bak Pro

Published

on

By

Budak ni baru berusia 6 tahun tapi lihatlah apa yang dia mampu lakukan. 

Kecil-kecil lagi dah memilik kemahiran menggunting rambut pelanggan, dah macam tukang gunting rambut profesional dah.

Dia bukan sahaja diberi kepercayaan mengunting rambut pelanggan di salun ibu-bapanya, malah dia juga pandai mendandan rambut pelanggan.

Tengok ni.

Continue Reading

Seram

Ingatkan Peluk Adik, Rupa-Rupanya Dia Peluk Hantu

Published

on

By

Bukan semua orang berani dalam dunia ini, lebih-lebih lagi ketika dalam rumah hantu. Walaupun kita tahu hantu dalam rumah hantu itu bukanlah ‘real’, tetapi rasa takut tu tetap ada!

Di China, seorang lelaki telah membawa adiknya masuk kedalam rumah hantu, dan kejadian ini dirakamkan oleh kamera litar tersembunyi (CCTV). Lelaki yang dikenali sebagai Zhai, menyangka adiknya berada di belakang beliau, sedangkan ia sebenarnya hantu dalam rumah hantu tersebut.

Continue Reading

Inspirasi

Ingin Pelajar Kekal Aktif, Pengetua Shuffle Bersama Mereka Setiap Hari

Published

on

By

Video seorang pengetua sekolah Xi Guan di China telah mencuri perhatian ramai selepas videonya menari bersama pelajar-pelajar sekolah, viral di media sosial.

Menurut South China Morning, pengetua Zhang Pengfei, 40, belajar tarian shuffle itu sendiri sebelum mengajar pelajar-pelajarnya. Aktiviti itu dilakukan kerana mahu pelajarnya bersenam dan kekal aktif.

Tak menjangkakan video itu akan mendi viral, Pengfei memberitahu, “Inilah adalah aktiviti rutin di sekolah kami. Saya hanya mahukan cara senaman yang berbeza”.

Sumber

Continue Reading

Trending